Om RRK

RRK är en föreningsdriven ridskola som ligger vid Råda Säteri i Mölnlycke, en herrgård med anor från 1700-talet. Råda Ridklubb bildades 1975 men anläggningen har en lång historia och hästen kom till Råda Ridklubb redan år 1497.

Råda Ridklubb präglas av kunnig och erfaren personal. Våra hästar är anpassade för ett brett spektrum ryttare och även till våra utbildningsmål. Det finns allt från små shettisar till stora hästar som är pigga och snälla. Alla har de olika personligheter precis som våra ryttare - till oss är alla välkomna, gamla som unga, killar som tjejer, nybörjare som rutinerade.


I våra stallar finns det plats för 21 lektionshästar och 18 privathästar, samt två shetlandsponnys. Till anläggningen hör också manege (20 x 40 m) paddock (38 x 60 m) vinterhagar, rasthagar och beteshagar. Ridvägarna går åt ena hållet ut i de vackra bokskogarna i Rådaparken och åt andra hållet förbi Jungfruviken i Rådasjön ut i hela Delsjöterrängen.

Ridskolan på Råda Ridklubb har 33 lektioner i veckan, måndag-lördag. På söndagarna vilar hästarna och går i hagen hela dagen.


Råda Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund (RF). På RRK görs allt i föreningens regi. Ridskolan och all annan verksamhet drivs av föreningen. Styrelsen, de anställda och medlemmarna gör tillsammans en klubb med många aktiviteter.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub